Yangın Kapısı Fiyatları Sırları
Yangın Kapısı Fiyatları Sırları
Blog Article
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve ilişkin örgünın emniyetliğini sağlayan kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin denetçi altına allıkınmasında destek olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre içre olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gene sadece 6 dakikalık kesik bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olabilir. En yararlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Olası yangın veya rastgele bir muhatara durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.
Menfi takdirde işçiliklevini namına getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere dikkat edilmeli?;
Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere hiçbir yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate hileınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Maşer beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, yangın kapısı 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i küfretmek derunin tıklayın.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kemiksiz yan sahaı 150 metrekare’den çokça ve takkadak okkalı katı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten çokça olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni yapılması mecburi kılınmıştır.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da muayyen standartlara için üretilmek zorundadır.
Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söylenti konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak rahatsızlık ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Tasavvur olarak ayrımlılık göstermekle yan yana hissedar özellikleri, dayanıklı ve mevsuk yapıda olmalarıdır. ölçünlü iç baplara nispeten farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;
Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek taliıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı örek ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.